Verhalen achter de mandala

Op deze plek vind je verhalen die bij een mandala horen. Waarom werd deze mandala getekend, waarom ontstaat een mandala? En wat is het verhaal áchter een mandala.Je kunt dit eigenlijk geen mandala noemen……….dit is de "Spiegeling van mijn ziel". Begonnen met een kleine cirkel, met een rechthoekige vorm daarin………..zomaar spelend op papier……..spelend met kleuren.

Totdat er allerlei dingen mijn/ons leven doorkruisten. Helemaal niet levensgroot,maar juist het kleine…wat me herinnert aan de vele dingen die ik mijn leven mocht leren, en soms zó gemakkelijk vergeet om het toe te passen……..in het dagelijkse leven, in het kleine………..

Het begon met een bons op t raam, daar lag het vogeltje, een groenling, een jonkie, letterlijk met 2 pootjes omhoog. Ach, heb hem opgeraapt en m minutenlang Reiki gegeven. Het kleine lijfje kroop echt tegen mijn handen aan, zoiets van: “doorgaan”!! Toen ik m plekje onder de struiken wilde geven, nee hoor hij klemde zich vast aan mijn vingers……..uiteindelijk zat ie daar als een ‘dood vogeltje’in de tuin, onder des truik. Aartsengel Ariel erbij gevraagd…………regendruppels begonnen te vallen, het vogeltje in ons tuinhuis gezet……….urenlang bewoog ie niet. Totdat………hij een beetje begon te draaien……….en even niet opgelet, en weg was ie. Terwijl ik aan mijn tekentafel zat (zodat ik hem een beetje in t oog kon houden) is ie toch weggevlogen. Dat vind ik zo ontroerend……..dan staan er 2 volwassen mensen in de tuin met tranen in onze ogen, die lieve man van me leeft dat net zo hard mee.

Een dag daarna moest ik tomatenplanten verpotten……..vonden ze in t geheel niet leuk. Opgekweekt uit zaden van een oud verschrompeld tomaatje……zagen er zeer sterk uit, maar ze begonnen elkaar te verdringen in de pot. Dus moesten ze een nieuwe plek. De plantjes hingen zielig in de pot! Ach de Bachbloesem druppels erbij gehaald, de Rescue, de plantjes hadden duidelijk een trauma opgelopen. In de gieter hup een paar druppels van de Rescue gedaan en een paar keer water ermee gegeven. En voila 4 prachtige planten, fier rechtop. Wat heerlijk dat het allemaal zo maar in de keukenkast staat.

En dan de kruiden, waar ik op dit moment zo mee bezig ben om ze ‘eigen’ te maken. Een onkruid, waarvan ik weet dat ie super goed is voor wanneer je hoofd vol zit, uitgegraven tussen t gras, in de border gezet, ook met rescue behandeld……….en ook die staat nu te bloeien in de border.

Deze tekening genaamd ‘Spiegeling van mijn Ziel’ laat ze allemaal zien, de vogel, de energie van de Reiki, de liefde voor de natuur, de Bachdruppels, de engelen, de bloemen en planten die zoveel voor ons kunnen betekenen. Ik laat m aan jullie zien……….maar voor mij betekent deze tekening zo heel veel meer.  Deze vormen kwamen recht uit mijn ziel gekropen……….en lieten zich middels de potloden  vastleggen op papier. Waar ze blijven staan,als herinnering…….voor mezelf, dat we zoveel ‘in handen hebben’, en dat we het soms zo gemakkelijk vergeten.
klik hier om terug te keren naar de index